PATRICIA EN BEA

Oog voor elkaar

Al meer dan dertig jaar wonen ze naast elkaar. In die tijd werden Patricia en Bea hartsvriendinnen met een meer dan gelijkgestemd gevoel voor mode. En toch bekijken ze het leven elk door een totaal andere bril.

Aparte dynamiek

Sinds de opening van Broers & Brillen is Patricia er vaste klant. Toch dateert haar voorkeur voor de aanpak van de broers al van lang daarvoor. “Ik ben altijd klant geweest in de optiekzaak waar Jan en Frederik voorheen werkten,” vertelt ze. “Een mooie winkel met een heel overtuigende service. Maar die twee jonge mannen sprongen er voor mij toch uit. Hun enthousiasme, hun spontaniteit, hun vermogen om perfect aan te voelen wat je wil, het leek wel alsof de zaak van hen was. Bij elk bezoek zorgde ik ervoor dat één van hen mij zou helpen.”

Toen Jan en Frederik hun eigen zaak uit de grond stampten, maakte Patricia de overstap. In haar kielzog verhuisden ook haar dochter en diens echtgenoot. Even later volgde Bea: “Patricia en ik zijn al bijna ons leven lang brillendragers. Regelmatig vergezelde ik haar tijdens haar zoektochten. Enkele jaren geleden belandde ik zo ook bij Broers & Brillen. De dynamiek die in de winkel aanwezig is, is op zijn zachtst gezegd uniek. Zelfs als de broers met iemand anders bezig zijn, hebben ze oog voor jou. Je voelt je meteen op je gemak, vanaf het moment dat je er binnenstapt.”

Helpen beslissen

Toen Bea nood had aan een nieuwe zonnebril twijfelde ze maar even. “Ik ben altijd heel tevreden geweest over de optiekzaak waar ik vroeger ging. Ik vond er precies wat ik nodig had, maar ben toch bezweken voor de manier van omgaan met de klanten bij Broers & Brillen. Ik ben ook een onzeker iemand. Ik kan niet gemakkelijk beslissen. Aan mij heb je dus een lastige klant. Ik kom meerdere keren terug, en dan nog weet ik niet of ik de juiste keuze maak. Bij Jan en Frederik voel ik mij daar niet ongemakkelijk bij. Elke keer ontvangen ze je met open armen.”

Patricia: “De broers dringen zich op geen enkel moment aan je op. Ze passen zich aan hun publiek aan. Ook Steven die meewerkt in de zaak. Hij vult beide broers perfect aan. Is iets zachter, minder extravagant en die aanpak werkt.”

De broers dringen zich op geen enkel moment aan je op. Ze passen zich aan hun publiek aan. Ook Steven die meewerkt in de zaak. Hij vult beide broers perfect aan. Is iets zachter, minder extravagant en die aanpak werkt.

Anders en toch verbonden

Bea draagt een model van Mykita, een rustig, neutraal montuur. De bril van Patricia is meer uitgesproken. Een model van Anne & Valentin, kleurrijk, met veel nuances van paars. Het zijn twee totaal andere brillen en toch.

Bea: “We kennen elkaar door en door. Ik kan mij perfect inleven in wie en hoe Patricia is en omgekeerd. Zelf zou ik een dergelijk model nooit dragen, maar net dat meer gearticuleerde karakter van de bril past perfect bij haar.”

Patricia: “We hebben op heel wat vlakken een soortgelijke smaak. We helpen elkaar ook telkens weer bij het kiezen van kledij, schoenen, accessoires. We zijn elkaars klankbord. En toch zijn we twee totaal verschillende types qua uiterlijk. Onze brillen tonen elk op hun manier wie we zijn. Ze liggen qua vormgeving mijlenver uit elkaar en toch hebben we samen gekozen. Met dank aan de broers natuurlijk.”